Výluka na trati 290 Olomouc - Šumperk

29.7.2019   Jana Vohralíková   Aktuality  



Provozovatel dráhy – Správa železniční dopravní cesty, s.o. vyhlásil na trati č. 290 Olomouc – Šumperk ve dnech od 3. srpna do cca 13. prosince 2019 výluku traťové koleje v úseku Šternberk - Uničov. Důvodem dlouhodobé výluky je elektrizace a zkapacitnění trati. Další dlouhodobé výluky budou následovat i v rove 2020 a 2021 dle jednotlivých etap a postupu stavebních prací.
 
Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku na trati č. 290 nahradit náhradní autobusovou dopravou.

Podrobnosti k výluce jsou uvedeny v přiloženém výlukovém jízdním řádu, který je vydán zatím pro období hlavních školních prázdnin. Pro další období Vám bude výlukový jízdní řád zaslán v průběhu měsíce srpna.  

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit alespoň 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah, a. s. – tel.: 221 111 122, e-mail: info@cd.cz. Na tomto pracovišti Vám rovněž poskytneme bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky.

Informace k výluce najdou cestující na našich stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122.

Všem cestujícím se velice omlouváme za komplikace způsobené výlukou a děkujeme za pochopení.
 

Soubory ke stažení

  • VJŘ 290_13187_Šternberk_Uničov_LP.pdf
  • Máte dotaz?

    Napište nám