Informace pro občany a podnikatele o možnosti nákupu respirátorů, jednorázových roušek a desinfekce na ruce.

8.4.2020   Jiřina Cvečková   Aktuality  


Informace pro občany a podnikatele o možnosti nákupu respirátorů, jednorázových roušek a desinfekce na ruce.

Rádi bychom Vás, touto cestou informovali o možnosti pořízení respirátorů, jednorázových roušek a desinfekce na ruce. Tyto ochranné prostředky se podařilo krizovému štábu ORP Šumperk získat v poměrně velkém množství, proto je může nabídnout i občanům okolních obcí. 

V současné době jsou tyto pomůcky distribuovány těm, kdo je potřebují nejvíce. Zároveň krizový štáb ORP Šumperk zajišťuje nákup dalších ochranných prostředků, jako jsou brýle, rukavice či ochranné obleky. V první řadě město nakoupenými ochrannými prostředky vybavuje osoby a instituce, které je v tuto chvíli nejvíce potřebují a u kterých je největší riziko přenosu koronaviru.

Krizový štáb ORP Šumperk nabídky ochranných pomůcek neustále monitoruje a snaží se pracovat pouze s těmi, které jsou za rozumnou cenu, z ověřených zdrojů a s co nejkratší dobou dodání. V souladu s výše zmíněnými informacemi se Krizový štáb ORP Šumperk rozhodl část tohoto nedostatkového a tolik potřebného materiálu prodávat za nákupní cenu veřejnosti.

Podnikatelské subjekty a živnostníci si mohou zakoupit respirátory či jednorázové roušky do 50 kusů, občané maximálně do 10 kusů. Požadavek na vyšší počet kusů vyhodnotí krizový štáb ORP Šumperk. Ochranné pomůcky se vydávají v okně nad vstupními dveřmi radnice na náměstí Míru. Provozní doba je v pracovní dny od 8 do 12 a od 13 do 15 hodin. Platbu lze provézt pouze platební kartou, v případě podnikatelských subjektů i fakturou. Jednu roušku lze zakoupit za cenu 27,83 Kč, respirátor FFP2 za 114,95 Kč a 70 ml rol-on s desinfekcí na ruce za 180,29 Kč (běžná cena v obchodech je 299 Kč). Ceny jsou včetně DPH.

Firmy, které mají zájem o větší množství a platbu na fakturu, své požadavky na desinfekci, jednorázové roušky a respirátory mohou posílat na e-mail: jitka.stoudkova@sumperk.cz.

 

 

 

 

Máte dotaz?

Napište nám