obecné info

21.3.2017   Zbyněk Sedláček   Optická síť v obci  


Společnost Provozní Nový Malín s.r.o. dokončila druhou etapu projektu optické sítě a to v lokalitě Hrabišínská a okolí.

 

 

 Do schránek těch občanů, kterých se optická síť dotýká, jsme 15.5. 2017 doručli informační leták se závaznou objednávkou a ceník služeb.

Tyto dokumenty jsou ke stažení i na stránkách obce.

V případě zájmu o připojení je nutno vyplnit objednávku a doručit na Provozní Nový Malín. Tam bude zaevidována a kontaktní informace předány technikovi firmy RPS optická s.r.o, který provede obhlídku tech. řešení na místě.

V praxi samotné připojení vyžaduje, aby mikrotrubička byla zavedena do objektu nejlépe do místa, kde jsou staženy rozvody počítačové sítě,nebo husí krky. Do trubičky se následně zafukuje opt. mikrovlákno.

Chtěli bychom požádat majitele dotčených RD, kteří ještě nemají zhotoveny příjezdové cesty, dlažby a terenní úpravy, aby si nachystali chráničky min. průměr 32 mm od hranice pozemku, až do objektu k místu, kde jsou staženy rozvody PC sítě nebo STA. Předejdeme tím zbytečným komplikacím s protažením opt. vlákna a urychlíme realizaci.

V případě zájmu je možno doručit požadovanou délku mikrotrubičky těm, kteří chtějí být nachystáni na zafukování opt. vlákna do domu a vyhnout se tím pozdějším problémům s připojením.

Ti zájemci, kteří mají již na svém pozemku trubičku a budou ochotni se podílet na pracích spojených s dotažením trubičky do objektu, budou v samotném připojení a zprovoznění služby upřednostněni.

Na podzim 2018 byla sprovozněna síť v horní části lokality Strakův kopec, na jaře 2019 by mělo probíhat zasíťování zbývajících parcel na spodní straně kopce.

Dotazy ohledně realizace opt. sítě můžete směřovat na tel. 774705067, nebo na email sedlacek@rps.cz

Máte dotaz?

Napište nám